top of page

DOCKSTA & ROOS

Docksta Skofabrik som firade 100 år 2023 har ett händelserikt år framför sig. Förutom att ny fabrik och butik på 1 720 kvm som nu snart står klar för inflyttning, kommer företaget med flera nyheter under 2024. En av dessa är det nya mönstersamarbetet med konstnären Johanna Roos.

Att samarbeta med externa konstnärer är inget nytt för Docksta Skofabrik och samarbetspartners väljs med omsorg. Denna säsong inleder företaget ett spännande samarbete med konstnären Johanna Roos. Kollektionen består av modellen Gunilla Ballerina. En av företagets äldsta modeller som är väldigt populär bland kunderna och sköna att bära. Och nu i ett helt nytt mönster, exklusivt för Docksta skofabrik, som är målat av konstnären Johanna Roos. 

- Johanna följer en tydlig röd tråd i hennes skapande och hennes känsla för färgsammansättning och mjuka former i akvarell kommer bli ett välkommet komplement till vår övriga kollektion. Vi ser flera användningsområden för hennes nya mönster både på skor och accessoarer, hälsar Lisa Edin VD Docksta Skofabrik.

Inspirationen är hämtad från naturens organiska färger och former, precis som platsen och varumärket Docksta. Med färger som mossig grön, stenig grå, jordig brun och en blå som påminner om både himmel och hav. Johanna Roos adderade även en djup svart för konstrast och attityd. De transparenta akvarellfärgerna fick sedan flyta in varandra för att skapa en organisk och levande känsla. 

- Jag gillar att jobba med flera tekniker för att skapa olika uttryck och känslor i mina mönster. Allt ifrån flytande tusch, blyerts, akryl, akvarell och växtfärgning. En teknik jag alltid återkommer till är akvarell. Det finns något tidlöst och vackert med just akvarellmålning som jag uppskattar och ofta drar mig till. Genom att jobba med varierande mängd vatten och pigment skapas mjuka övergångar och ett harmoniskt, lite drömskt uttryck. Oftast blir slutresultatet abstrakt med en organisk känsla där inspirationen är hämtad från naturen, säger Johanna Roos.

https://www.dockstasko.se/

bottom of page